Home

Chen Tsong HoCHEN Aanbestedingsadvies is opgericht door Tsong Ho Chen, jurist en wiskundige. Hij heeft sinds de oprichting in 2012 aan diverse organisaties advies gegeven over vele aspecten van het aanbestedingsrecht.

Wat deze organisaties gemeen hebben is de behoefte aan gespecialiseerde informatie en concreet advies over de vaak ingewikkelde praktijk van aanbestedingsrecht.

Tsong verzorgt regelmatig workshops voor diverse organisaties.

Ervaring
Tsong heeft een zeer brede ervaring en een veelzijdige achtergrond. Hij heeft zeer veel projecten begeleid en van advies voorzien, op het gebied van werken, leveringen en diensten. Zijn grote kracht ligt in het vertalen van de inkooptechnische en commerciĆ«le aspecten van een aanbesteding naar degelijke juridische constructies die passen binnen het complexe raamwerk van het aanbestedingsrecht.  Hij heeft veelvuldig gepubliceerd en diverse tools ontwikkeld, die bij de uitvoering van een aanbesteding gebruikt kunnen worden.

Na zijn studie wiskunde aan de Universiteit van Leiden is Tsong ruim 20 jaar werkzaam geweest als wiskundedocent, waarvan de langste tijd op het Stedelijk Gymnasium in Schiedam. In 1994 behaalde hij het doctoraal Nederlands recht na een avondstudie. In 1998 maakte hij de overstap naar de ICT-sector, waar hij na enkele jaren als consultant bij LogicaCMG gewerkt te hebben in 2003 in een nieuwe functie als legal advisor werd benoemd en betrokken werd bij de vele inschrijvingen op overheidsopdrachten. Sindsdien is hij zich vrijwel geheel gaan richten op aanbestedingsrecht, eerst bij het advieskantoor Aiber Juridisch Advies en vervolgens bij advocatenkantoor BarentsKrans in Den Haag, om in 2012 het advieskantoor CHEN Aanbestedingsadvies te starten.

Met ingang van 1 mei 2017 is Tsong toegetreden tot TeekensKarstens advocaten notarissen in Leiden als Legal counsel.

De combinatie van de verschillende achtergronden van Tsong heeft geleid tot zijn wiskundige benadering van gunningscriteria, beoordelingsmodellen en strategische inschrijvingen. Met name als het gaat om technisch complexe aanbestedingen kan hij met zijn op een zeer brede praktijkervaring gebaseerde expertise goed verbanden leggen tussen de juridische, strategische en commerciƫle aspecten van een aanbesteding.

Nevenfuncties van Tsong Ho Chen:

  • Lid van de Commissie van Aanbestedingsexperts
  • Lid van de redactie van het Tijdschrift Aanbestedingsrecht
  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht
  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor informatietechnologie en Recht
  • Docent Aanbestedingsrecht bij de Grotius Academie